Trucuri pentru curatenia de 5 stele din casa ta

0
782

Cu totii stim ca un mediu curat este un mediu sanatos si prielnic. Cu toate ca, poate nu ai ocazia sa te ocupi eficient de curatenia din toata locuinta ta, odata ce o realizezi pe etape, minutios si corespunzator, vei avea o casa curata-luna. Insa, pentru a putea ajunge la un astfel de rezultat este esential sa te folosesti de detergentii si de dezinfectantii potriviti, de instrumentele eficiente de indepartare a murdariilor de pe orice tip de suprafata, iar mai apoi sa intretii curatenia. Astfel, cu totii veti trei intr-un mediu mult mai prielnic pentru sanatatea, dar si starea voastra de spirit.

Iata care sunt trucurile cu ajutorul carora, odata ce vei tine cont, misiunea de a face curat in locuinta ta va deveni una mai rapida si mai eficienta:

  • Inainte de toate, asigura-te ca ai aruncat toate lucrurile care nu iti mai sunt necesare. Nu le depozita inutil. Daca vei face curatenie eficient, te asigur ca vei gasi cel putin cateva obiecte pe care nu le mai folosesti si pe care ar trebui sa le arunci: aici se incadreaza nu doar articolele vestimentare sau mancarea, ci si multe altele.
  • Lustruieste toate oglinzile din casa. Cel mai probabil, cea din baie va avea nevoie de o ingrijire mai frecventa, in comparatie cu cele din alte incaperi ale casei tale. De exemplu, oglinda din baie se va stropi de pasta de dinti si eventual de amprentele copiilor. Cum le lustruiesti rapid si eficient? In cadrul magazinului nostru online clinit.ro, vei gasi mai multe tipuri de detergenti pentru curatarea geamurilor si oglinzilor, care iti vor fi de mare folos. Recomandat ar fi, insa, sa optezi pentru cel cu pulverizator, caci este mai usor de aplicat pe suprafete.
  • Indeparteaza praful din toate locurile esentiale. Permite-ti atat tie, cat si familiei tale sa traiti nu doar intr-un mediu mai placut, ci si unul mult mai sanatos. Foloseste-te de o carpa din bumbac, dar si de un spray de mobila, care sa lustruiasca rapid si eficient orice tip de suprafata din locuinta ta. In timpul acesta este recomandat sa lasi fereastra larg deschisa pentru ca aerul sa se improspateze. Astfel, se va crea un ambient deosebit de placut.
  • clinitDa cu mopul pe podea. De cele mai multe ori, pe jos, dar in special in colturile din fiecare incapere, se va instala rapid praful si restul murdariilor. Tocmai de aceea, aceasta misiune ar trebui sa o realizezi cel putin de 2 ori pe saptamana, astfel incat curatenia sa primeze in interior. Foloseste-te si de un detergent special destinat pentru indepartarea murdariilor si lustruirii podelelor pe care le gasesti chiar in cadrul magazinului nostru online clinit.ro.
  • Dupa ce te-ai ocupat de podea, asigura-te si de faptul ca toate covorasele au fost scuturate inainte de a fi asezate din nou pe podea.
  • Curata cuptorul cu microunde cat mai frecvent posibil. De fapt, cu cat te folosesti mai des de functionalitatea acestuia, cu atat va trebui sa il igienizezi mai frecvent. In caz contrar, mirosurile din interior se vor amesteca cu cele ale altor tipuri de mancare pe care le incalzesti acolo, ceea ce va fi cu adevarat neplacut.
  • Nu mai lasa vasele nespalate sa se adune in chiuveta. Odata ce le-ai spalat, ocupa-te si de chiuveta. Odata ce ai folosit buretii corespunzatori si solutiile potrivite acestui tip de suprafata, bucataria ta, pur si simplu, va straluci de curatenie.

Chiar daca, cel mai probabil, nu vei avea timpul necesar sa te ocupi de toate aceste lucruri intr-o singura zi, imparte-ti sarcinile pentru 2 sau 3 zile, iar misiunea ta va fi dusa la bun sfarsit. Important e ca acum sa o pastrezi in asa masura incat sa nu fii nevoita sa repeti procesul chiar a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ